Over ons


Palulu Camping is opgezet met een idilische gedachte om een stukje van Suriname (en dan denken wij aan het natuurschoon) te kunnen behouden en beschermen. Palulu is 24 ha groot (op papier) echter ziet u hier nog maar misschien 1 ha van. De rest is bos en zal dit ook blijven.

We hebben slechts een aantal stukjes schoongemaakt voor verblijf van onze gasten en zwemgelegenheid. De rest van het terrein is geschikt voor boswandelingen en biedt aan flora & fauna voldoende ruimte om ongestoord te kunnen voortbestaan.

Ons team bestaat uit 6 personen:
Donovan, 37 jr oud, geboren en getogen Surinamer. Hij functioneert als gastheer, kok, gids, tuinman, marketing manager, product ontwikkelaar, chauffeur, etc.
Iris, 39 jr, gemigreerd naar Suriname in 2002, gastvrouw, financieel manager, reserveringen, marketing manager, planning & ontwikkeling, etc.
Max & Micha, tweeling van 3 jaar oud. Verantwoordelijk voor het animatieprogramma!! 🙂
Herman, vader van Donovan en oud-militair, hij heeft in het gebied rond Palulu als soldaat getraind. Adviserende rol.
Paul, vader van Iris, is gemigreerd naar Suriname om zijn dochter te helpen. Creatieve brein achter bepaalde bouwwerken, kunstwerken en al het moois op Palulu.

De omgeving

Palulu Jungle Resort is gelegen in het Savanna gebied, ongeveer 4 km verwijderd van de Johan Adolf Pengel International Airport. Dit is de nationale luchthaven van Suriname. De luchthaven ligt bij het dorp Zanderij, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Paramaribo.

Het savanne-gebied bestaat uit tropisch graslandschap met verspreid voorkomende bomengroei. Er zijn bepaalde vogelsoorten die in de omgeving voorkomen, zoals o.a. papagaaien- en parkietsoorten, tucans en uilen. In het leefgebied komen tevens voor: reptielen zoals, slangen en kaaimannen (kleine soort alligator, 1 meter), zoogdieren zoals herten, boszwijnen, gordeldieren en sporadisch een oscelot (kleine katachtige) en vele amfibiesoorten.

Dit gebied wordt doorkruist door kreken met donkerbruin water (Cola-water). Het water in de kreek is verkwikkend en vol met mineralen en heeft zijn kleur te danken aan het doorspoelen van de humusbodem.

De omgeving is tevens rijk aan veel waterbronnen die gebruikt worden voor botteling (denk aan Parasprings). De bekendste plaats waar de eerste waterbronnen zijn ontdekt is plantage Republiek (10 km verwijderd).